Öppet seminarium om MOOC-projektet i maj!

Tid: 27/5 kl 13.15

Plats: LUX hörsal (övre), Helgonavägen 3.

MOOC-projektet vid Lunds universitet startade i januari 2014 och tre MOOCs – Massive Open Online Courses – från Lunds universitet har under våren 2015 erbjudits via plattformen Coursera:

Greening the Economy: Lessons and experience from Scandinavia (IIIEE)

Introduction to European Business Law (Juridiska fakulteten)

Global Perspectives on Sexual and Reproductive Health and Rights (Medicinska fakulteten)

Kurserna följdes av tiotusentals deltagare från hela världen och vi har nu en bild av vilka dessa deltagare är och hur de har använt sig av kursinnehållet. Vid detta öppna seminarium berättar projektledare, pedagogiska utvecklare och representanter för de tre kurserna om de pedagogiska erfarenheterna från dessa första kurser och vad det innebär att utveckla och driva en öppen nätbaserad kurs samt visar exempel på data som har samlats in under kursernas gång. Vi kommer också att diskutera frågor kring hållbarhet, learning analytics, framtida utmaningar och möjligheter. Seminariet kan också följas online med möjlighet att ställa frågor via chat i Adobe Connect Pro.

Anmäl dig här (om du vill delta online anger du det så får du en länk per email före seminariet).

För frågor om projektet eller seminariet, kontakta projektledare Marita Ljungqvist: marita.ljungqvist@ostas.lu.se

Varmt välkomna!

Lunds universitets MOOCs hittar du på coursera.org/lunduniversity

Om Marita

I am an assistant professor in Chinese at the Centre for Languages and Literature, Lund University. For the past couple of years I have been working at Lund University Centre for Educational Development (CED), mainly with projects and support activities for teachers regarding online teaching and learning in higher education such as visual learning media, online learning environments, digital tools for teaching etc. SInce February 2014 I manage the Lund University MOOC (Massive Open Online Courses) project.
Det här inlägget postades i Uncategorized. Bokmärk permalänken.